Stor kontrakt til North Agency

Energiklyngens medlem North Agency AS har vært så heldig å signere kontrakt med Tschudi Arctic Transit AS i forbindelse med omlasting av LNG fra Yamal.

Yamal ligger langt øst i Russland langs Nordøst passasjen og farvannet er islagt store deler av året. Produsenten har derfor spesialbygget flere isgående LNG-tankere som frakter gassen fra LNG terminalen på Yamal til Honningsvåg. Der blir gassen omlastet til konvensjonelle LNG-tankere og fraktet videre til Europa. Tschudi Arctic Transit AS har lang erfaring med Ship-to-ship-operasjoner og har fått oppdraget med å gjennomføre omlastingen av gass. Det er første gang i historien at det gjennomføres tre ship-to-ship-operasjoner av LNG samtidig. Daglig leder Marius Storli sier North Agency AS er stolte over å få ta del i operasjonen som strekker seg gjennom hele første halvår 2019. Energiklyngen gratulerer Marius og resten av North Agency med oppdraget og ønsker lykke til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *