En julehilsen

Vi nærmer oss høytiden, og det er på tide å sende en julehilsen til medlemmene av Energiklyngen Nord. Vi venter alle spent på det nye året, hvor vi forhåpentligvis blir vaksinert, og verden igjen kan åpne opp.

Takk til alle som har stått på i 2021 for å holde hjulene i gang for AS Norge. For en innsats vi alle har lagt ned! Selv om året har bydd på flere utfordringer enn vi hadde håpet på.

Men det har også skjedd mye spennende forarbeid i 2020 som vi vil høste av i årene framover.

Gjennom et eget prosjekt, finansiert av EKN og TFFK har vi i 2020 startet arbeidet med å løfte kompetansen i klyngen slik at vi blir en kunnskapsklynge som bidrar til innovasjon og omstilling, og der igjennom økt omsetning og aktivitet for klyngens medlemmer. ​ 

 

EKN har tatt en ledende rolle i Energi i Nord, som er et samarbeid med blant andre Varanger Kraft, Glomfjord Hydrogen, Mo industripark, Polarbase, Petro Arctic og Equinor, her skal vi jobbe for et bredt energinettverk i nord.    

 

I 2020 har styret i EKN vedtatt å ta et eget initiativ for å skape aktivitet på Grøtsund Industriområdet. Dette initiativet ble koordinert med Tromsø Havn, og det er søkt – og bevilget midler fra Innovasjon Norge til et forprosjekt hvor vi skal arbeide fram en forretningsplans for drift av et felles bygg for medlemmene i klyngen, – på Grøtsund. Bygget skal gjøre det mulig for medlemmene å gjennomføre oppdrag på Grøtsund.  

 

Hovedbildet for Nord-Norge er positivt med tanke på aktiviteter for medlemmene, dette til tross for at hele verden er påvirket av en pandemi – som har ført til enorme utfordringer for næringslivet og industrien spesielt.  

 

Innenfor oppdrettsnæringa planlegges det spennende Arctic Offshore Farming anlegg rundt Tromsø.  Johan Castberg feltet skal ferdigstilles før åpning i 2022 eller 2023. Det skal også gjøres betydelig utvidelse på Snøhvit Utvidelsen av Tromsø Lufthavn, og til bygging av ny E8 inn til Tromsø viser oss også et mulighetsrom. Grønn omstilling og nye energiformer skal tas i bruk raskere, og dette krever en fremoverlent leverandørindustri.

 

Hvil dere, spis godt og kos dere masse i jula, for neste år blir krutt!

 

Ane – Marthe

DL EKN

4 thoughts on “En julehilsen

  1. erotik says:

    Untuk mengenal konsep trading paling mudah dengan mencoba langsung menggunakan akun demo yang disediakan. Silahkan saja mendaftar di broker dan mencoba akun demo nya. Andriana Kip Starla

  2. erotik says:

    Merely wanna input that you have a very nice site, I love the style and design it actually stands out. Lucina Nat Zalucki

  3. escort bayan says:

    You need to take part in a contest for one of the most useful blogs online. I most certainly will recommend this site!| Yoshi Dal Jankell

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *