En hilsen fra Januarmøtet

25.01 Arrangerte EKN sitt årlige januarmøte. Vi møttes på Kystens hus, med spennende program, gode samtaler og en god lunsj.

Om Energiklyngen Nord:

Energiklyngen Nord er et tverrfaglig bedriftsnettverk som har energi, marin, maritim næring og bygg og anlegg som hovedsatsningsområder.

Gjennom utviklingsprosjekter, kompetanseheving og markedsarbeid, er vårt mål å øke konkurransekraften og potensialet til hvert medlem.

Bli medlem

Publisert:

Dersom det i dag hadde stått en isolert stålhall på Grøtsund, ville din bedrift hatt bruk for den? Og hva ville du hatt bruk for den til? Dette var spørsmålene vi samtalte om på under årets januarmøte, som gikk av stabelen på Kystens hus den 25.01.22. For å få et godt grunnlag for å svare på dette fikk vi en god gjennomgang av Masterplan for Grøtsund, av Havnedirektøren Jørn Even Hansen. Grøtsunds beliggenhet og kvaliteter, med umiddelbar nærhet til Tromsø, er attraktivt for maritim næringsutvikling og unikt i nord. Det er svært store arealer tilgjengelig, 1500 dekar, og den ligger kun 15. km fra Tromsø sentrum.

Bakgrunnen for at vi i EKN har tar opp dette spørsmålet er  et sterkt ønske om å dekke behovet for arealer på Grøtsund de neste 3 – 5 årene, samt å få på plass lokaliteter raskt. Da Grøtsund industrihavn ble bevilget RDA midler, var det og en forutsetning om at utbyggingen skulle komme lokal industri til gode.

I dag er vekstmulighetene for industrien langs Stakkevollveien noe begrenset, flere bedrifter rapporterer om små muligheter til å øke sine arealer der de er i dag. Det er behov for mer og mer areal til boligvekst på Tromsøya. Men hovedmotivasjonen er det store markedspotensialet som vil utløses for landsdelen ved å tilgjengeliggjøre industriområdet på Grøtsund, med hall, toaletter, kantine og gode garderobeløsninger på Grøtsund. Flere av bedriftene i EKN har allerede mye erfaring med å gjøre arbeid på Grøtsund, og ser behovet for bedre fasiliteter.

Vi var heldige å få besøk av styrelederen i Gratanglaks, Stein Ivar Antonsen. Han fortalte om det spennende prosjektet de nå er i gang med: Øymerd, en kjempestor off-shore oppdrettsmær, et prosjekt i milliardklassen som kan by på flere gode markedsmuligheter for EKNs medlemmer. Og allerede er det i dag, da blandt annet PTG-kuldeteknikk allerede er en viktig samarbeidspartner for Gratanglaks.

Vi fikk også en gjennomgang av Blue Vision – visningssenteret på Kystens hus, av visningsansvarlig Siri Svenning. Et kjempeflott anlegg, som ikke minst er viktig for å informere og rekruttere personell til sjømatnæringen.

Dag Handal i Grieg var også på møtet vårt. Grieg har en stor kontrakt for Forsvaret i forbindelse med den store Cold Respons øvelsen. Forvaret er allerede en viktig bruker av alealene på Grøtsund, og også de vil nok ha behov for både overnattingsmuligheter, kantine og garderober.

Takk til alle som deltok på møtet. Vi håper nå alle at pandemien snart er over, slik at vi kan legge opp til mange flere fysiske møter i 2022.

 

En hilsen fra Januarmøtet 1En hilsen fra Januarmøtet 2En hilsen fra Januarmøtet 3En hilsen fra Januarmøtet 4

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Kontakt

Energiklyngen Nord
FLOW Coworking, Strandgata 9, 9008 Tromsø

Tel: 957 05 493
Send e-post

Kontaktpersoner
Kontaktskjema