North Agency blir medlem internasjonal maritim arbeidsgruppe

Marius Storli skal representere Troms og Finnmark fylkeskommune i arbeidsgruppen «Maritime Transportation Working Group»

Om Energiklyngen Nord:

Energiklyngen Nord er et tverrfaglig bedriftsnettverk som har energi, marin, maritim næring og bygg og anlegg som hovedsatsningsområder.

Gjennom utviklingsprosjekter, kompetanseheving og markedsarbeid, er vårt mål å øke konkurransekraften og potensialet til hvert medlem.

Bli medlem

Publisert:

Det Tromsø-baserte selskapet North Agency AS (tjenesteleveranser til skip som opererer i Arktis), har sluttet seg til en internasjonal arbeidsgruppe for sjøtransport ledet av Arctic Economic Council. Arctic Economic Council (AEC) er en unik forretningsorganisasjon med selskaper og organisasjoner fra hele den arktiske regionen som medlemmer. AEC har fem arbeidsgrupper, og en av dem er relatert til sjøtransport.

Marius Storli, daglig leder i North Agency og styreleder for Energiklyngen Nord er nominert av AEC-medlem Troms og Finnmark fylkesting.

–  Globalisering medfører at bruken av havet som transportmåte blir enda større. Landene i Arktis har en unik posisjon til å utvikle havet som transportmåte på en bærekraftig måte. Bare ved å samarbeid på tvers av landene, vil denne utviklingen være suksessfull. Jeg ser fram til å representere Troms og Finnmark Fylkeskommune i AEC i dette arbeidet, og kunne ta erfaringer fra arbeidsgruppen tilbake til regionen vår for videre inspirasjon, sier Storli til TFFK.

 

Nytt medlem til arbeidsgruppe i Arktisk Økonomsik Råd (AEC) - Troms og  Finnmark fylkeskommune

Marius Storli, daglig leder i North Safety AS og styreleder i EKN.

 

Satsning på internasjonal næringsutvikling

Troms og Finnmark fylkeskommune har en pågående satsning på internasjonal næringsutvikling, med fokus på kystregioner i Nord-Atlanteren og det globale Arktis. I Oktober 2020 ble fylkeskommunen tatt opp som medlem i Arktisk Økonomisk Råd (Arctic Economic Council).

Medlemskapet i AEC legger til rette for at fylkeskommunen og næringslivet i Troms og Finnmark får tilgang til en verdifull arena for samarbeid for økt verdiskaping i vår region og i hele Arktis.

 

Les hele saken fra Troms og Finnmark Fylkeskommune HER.

Les saken fra AEC HER.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Kontakt

Energiklyngen Nord
FLOW Coworking, Strandgata 9, 9008 Tromsø

Tel: 957 05 493
Send e-post

Kontaktpersoner
Kontaktskjema