Stor kontrakt til North Agency

Energiklyngens medlem North Agency AS har vært så heldig å signere kontrakt med Tschudi Arctic Transit AS i forbindelse med omlasting av LNG fra Yamal.

Om Energiklyngen Nord:

Energiklyngen Nord er et tverrfaglig bedriftsnettverk som har energi, marin, maritim næring og bygg og anlegg som hovedsatsningsområder.

Gjennom utviklingsprosjekter, kompetanseheving og markedsarbeid, er vårt mål å øke konkurransekraften og potensialet til hvert medlem.

Bli medlem

Publisert:

Yamal ligger langt øst i Russland langs Nordøst passasjen og farvannet er islagt store deler av året. Produsenten har derfor spesialbygget flere isgående LNG-tankere som frakter gassen fra LNG terminalen på Yamal til Honningsvåg. Der blir gassen omlastet til konvensjonelle LNG-tankere og fraktet videre til Europa. Tschudi Arctic Transit AS har lang erfaring med Ship-to-ship-operasjoner og har fått oppdraget med å gjennomføre omlastingen av gass. Det er første gang i historien at det gjennomføres tre ship-to-ship-operasjoner av LNG samtidig. Daglig leder Marius Storli sier North Agency AS er stolte over å få ta del i operasjonen som strekker seg gjennom hele første halvår 2019. Energiklyngen gratulerer Marius og resten av North Agency med oppdraget og ønsker lykke til.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Kontakt

Energiklyngen Nord
FLOW Coworking, Strandgata 9, 9008 Tromsø

Tel: 957 05 493
Send e-post

Kontaktpersoner
Kontaktskjema