Tromsø tar store oppdrag når medlemmene går sammen

Maritim Sveiseservice og Tromsø Mekaniske samarbeider og tar store oppdrag til Tromsø

Om Energiklyngen Nord:

Energiklyngen Nord er et tverrfaglig bedriftsnettverk som har energi, marin, maritim næring og bygg og anlegg som hovedsatsningsområder.

Gjennom utviklingsprosjekter, kompetanseheving og markedsarbeid, er vårt mål å øke konkurransekraften og potensialet til hvert medlem.

Bli medlem

Publisert:

I september i år hadde Nergård Havfiske behov for rask utskifting av hydraulikkrør på dekk for Kågtind II.

 

Tromsø tar store oppdrag når medlemmene går sammen 1

Oppdraget ble gitt til Maritim Sveiseservice og Tromsø Mekaniske, med en klar oppfordring om å samarbeide om oppdraget. Et samarbeid bedriftene godtok og leverte på. På 3 uker ble 50 % av alle rørene på Kågtind II skiftet ut. Tromsø Mekaniske og Maritim Sveiseservice leverte på tid.

Oppdraget på Kågtind II var omfattende. Nergård hadde behov for mye arbeidskraft over kort tid. Tidligere ville slike oppdrag enten blitt delt opp i to, eller gitt til større verft på Vestlandet. Men gjennom godt samarbeid ble oppdraget gjort i Tromsø.

For Nergård betyr dette masse. «Vi sparer 4 dager i transitt, en halv million kroner i drivstoffutgifter, vi sparer miljø for utslipp og vi bidrar til Nord Norsk verdiskapning ved å benytte lokal arbeidskraft» sier Håvard Lie.

«Vi har en god erfaring med samarbeid, og erfarer at samarbeid gir mer oppdrag til Tromsø» sier Daniel Nyhagen i Tromsø Mekaniske. Roar Karlsen er enig. «Det er viktigere å kunne konkurrere med de større verftene på Vestlandet enn med hverandre.

Begge bedriftene har vært medlemmer av Energiklyngen Nord i en årrekke.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Kontakt

Energiklyngen Nord
FLOW Coworking, Strandgata 9, 9008 Tromsø

Tel: 957 05 493
Send e-post

Kontaktpersoner
Kontaktskjema