Vi har funnet de kloke hodene, nå må vi satse på de flinke hendene

Energiklyngen Nord ble invitert til å møte olje- og energiminister, Tina Bru, til et frokostseminar. Vi fikk en god samtale omkring rekruttering, fremtidens fagarbeidere og yrkesfag som en helhetlig karriereveg. 

Om Energiklyngen Nord:

Energiklyngen Nord er et samarbeidsnettverk hvor vi jobber for å for at enkeltmedlemmer hver for seg eller i samarbeidskonstellasjoner skal bli en foretrukket tilbyder på større vedlikeholds- og utbedringskontrakter innen samferdsel, maritim næring, olje- og gass og mineralutvinning.

Publisert:

I frokostmøtet deltok både bedriftsledere og lærlinger fra Energiklyngen Nord, og ble stødig fasilitert av Nina K. Jonassen i Petro Arctic. Det ble vist sterkt engasjement og vilje til å være med å utvikle fagfolk. Nord-Norge og Tromsø er et område som opplever store utfordringer med å få tak i gode fagfolk. Vi har lenge hatt et sterkt fokus på de varme hjertene og de kloke hodene. Det er nå på tide å gi stolthet og respekt til flinke hendene – uttaler Roar Karlsen fra Maritim Sveiseservice. Det er mange med for eksempel lese og skrivevansker som bli kjempeflinke fagarbeider, i dag er det et stort problem at de rett å slett faller utenfor arbeidslivet.

Lærling (Philip, Spider) følger på – jeg opplevde faktisk at lærerne og skolen så på Y – veien som en plan B for de som ikke var «flinke nok» til å ta akademiske fag. Enig sier lærling (Gard, Maritim Sveiseservice) men jeg er kjempestolt over mitt yrkesvalg, og jeg mener at det viktig å kjenne på den stoltheten av å skape noe helt konkret, – som en stålkonstruksjon!

Faktisk er yrkesveien en del av et helhetlig karriereløp. En ingeniør som startet sin utdanning og arbeidsliv innen yrkesfag er mer ettertraktet enn en som gikk rett inn på høyere utdanning. Ikke bare det, men man har og tilnærmet jobbgaranti. Kunnskap om arbeidsmulighetene og den yrkesrettede karriereveien må formidles til alle ungdommer, – og vi må starte på ungdomsskolen. I UK er det store kampanjer for å få rekruttert ungdom inn på yrkesfag, slik er det ikke i Norge i dag. Men vi må trekke fram bemanningsbyråene som er de som gjør den største innsatsen for å få rekruttert fagfolk.

Det ble en veldig god dialog, og ministeren takket for en gode innspill. Samtidig berømmet hun samarbeidet i Energiklyngen Nord. – Det er viktig å jobbe sammen i nettverk og i klynger. Ikke minst for å bygge kompetanse om marked, nye næringer, men også for å løfte opp felles utfordringer og løsninger i samfunnsdebatten.

Vi har funnet de kloke hodene, nå må vi satse på de flinke hendene 1
Vi har funnet de kloke hodene, nå må vi satse på de flinke hendene 2 Fra venstre: Ane-Marthe (KUPA og daglig leder EKN), Marlen (Dfind), Geir (Spider), Phillip (Spider) og Marius (North Agency og styreleder EKN)
Vi har funnet de kloke hodene, nå må vi satse på de flinke hendene 3
Fra venstre: Merete og Heidi (Akvaplan Niva)
Vi har funnet de kloke hodene, nå må vi satse på de flinke hendene 4
Fra venstre: Roar (Maritim Sveiseservice), Phillip og Geir (Spider).
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Kontakt

Energiklyngen Nord
FLOW Coworking, Strandgata 9, 9008 Tromsø

Tel: 957 05 493
Send e-post

Kontaktpersoner
Kontaktskjema